گلن بک، بنیانگذار یک سازمان خیریه مسیحی می گوید سازمان تحت رهبری اش پس از تصرف کابل توسط طالبان، ۵۱۰۰ نفر از مسیحیان و تعدادی از افرادی که جانشان در خطر بوده را از افغانستان خارج کرده است.
گلن بک، بنیانگذار سازمان خیریه «Nazarene Fund» موفق شد طی مدت کوتاهی بیش از ۳۰ میلیون دلار برای کمک به خروج مسیحیان از افغانستان و باز اسکان آنها جمع آوری کند.
به نوشته کریستین تودی، گلن بک که مجری تلویزیون، نویسنده و صاحب نظری سیاسی نیز می باشد گفته است، سازمان خیریه ای که او تأسیس کرده تاکنون بیش از ۵ هزار پناهجوی مسیحی را با هواپیما از افغانستان خارج کرده است.
وی افزود: “ما بازماندگان را از یاد نخواهیم برد. ماموریت های سخت تر و خطرناک تری در انتظارمان است.”
گلن بک در ۲۷ اوت ۲۰۲۱ ، تصاویری را در فیس بوک منتشر کرد که نشان می داد پناهجویان افغان در حال سوار شدن به هواپیمایی هستند که قرار است آنان را به کشوری دیگر منتقل کند. این پناهجویان در حال حاضر در کشوری که وی نخواست نامش فاش شود در انتظار باز اسکان هستند.
بک در خاتمه گفت:”خداوند پناهندگان و کشورهایی که پذیرای آنان هستند را برکت دهد. این پناهندگان خادمین خوب و وفادار خداوند هستند که باعث می شود من از اینکه خود را مسیحی بنامم خجالت بکشم، ما تمام تلاشمان را برای نجات بازماندگان خواهیم کرد چنانچه خداوند می فرماید از نجات دادن کسی که به ناحق به مرگ محکوم شده است کوتاهی نکن، امثال ۲۴:۱۱.”
راز ثروت افسانه ای سلیمان نبی چه بود؟
یک تیم باستانشناسی که در دره تیمنای اسرائیل مشغول حفاری هستند میگویند احتمالن منبع ثروت افسانه ای سلیمان نبی را یافتهاند.
«محبت نیوز»- اکتشافات جدید در دره تیمنا در جنوب قمران در کرانه باختری رود اردن و در اعماق صحرای اسرائیل انجام شده است. تیمهای باستانشناسی از سال ۱۹۶۴ در آنجا حفاری میکنند و پیشتر شبکه ای از معادن در این مکان یافته بودند که تصور میشد کارگران تحت فرمان سلیمان نبی در آنجا کار میکردهاند.
به نوشته یورونیوز، پروفسور ارز بن یوسف، استاد دانشگاه تلآویو، میگوید که ۳ هزار سال پیش در دوران سلطنت سلیمان تولید و استخراج سنگهای معدنی در این منطقه رواج داشته است اما بر خلاف آنچه تصور میشود این معادن طلا و نقره نبودهاند. آثار به دست آمده از بقایای معادن نشان میدهد که این مکان محلی برای تولید انبوه مس به شمار می رفته است.
به گفته باستان شناسان، سنگهای سیاه به جا مانده در این محل «سرباره» هستند (محصولی جانبی که به هنگام جداسازی فلز از سنگ فلز در کورههای ذوب از ناخالصیهای موجود در سنگ معدن به وجود میآید) و در واقع پسماندههای حاصل از کار کوره بودهاند.
پروفسور بن یوسف میگوید: «این شواهد بسیار مهمی برای تولید مس قدیمی در تیمنا است.»
اهمیت یافته جدید در این است که نشان میدهد مس به عنوان کالایی پرتقاضا در دنیای باستان در این منطقه خاورمیانه در دسترس بوده است.
مس هرچند امروزه کالایی رایج به شمار میرود اما در زمان قدیم کالایی کمیاب و گرانبها به شمار میرفته است. بنا به گفته باستان شناسان این فلز در این برهه خاص از تاریخ مهمترین منبع اقتصادی بوده و پردرآمدترین صنعت را تشکیل میداده است.
دکتر محمد نجار، از تیم باستانشناسی اردن، میگوید که مس در این زمان یک کالای غیرقابل جایگزین و ارزشمند محسوب میشده است، دقیقن مشابه نفت در زمان کنونی چرا که «اگر شما امروزه بدون نفت نمیتوانید خیلی کارها را انجام دهید، در آن زمان بدون مس نمیتوانستید.»
مس اولین فلزی است که توسط بشر استخراج و به کار گرفته شد و بخش اعظم ابزارها و سلاح های دنیای باستان با مس درست میشده است.
باستانشناسان که فرآیندهای استحصال مس از سنگ معدن را از کتب قدیم یافتهاند میگویند کارگران و خدمتکاران معبد پادشاه سلیمان مس طبیعی موجود در غارها را با روشهای باستانی از این معادن دره تیمنا بیرون میکشیدهاند. دره تیمنا در جنوب اسرائیل و در حدود ۳۰ کیلومتری شمال خلیج عقبه و شهر ایلات واقع شده است.
سلیمان، پسر داوود پادشاه، که بر اساس کتاب مقدس عهد عتیق بین سالهای ۹۷۰ تا ۹۳۱ قبل از میلاد نزدیک به ۴۰ سال بر منطقهای که به نام پادشاهی متحد اسرائیل شناخته میشود حکومت کرده است. در متون باستانی و مذهبی از سلیمان به عنوان یکی از ثروتمندترین پادشاهان خاورمیانه یاد میشود.
صحرای بزرگی که بخشی از کشورهای امروزی اسرائیل، اردن، فلسطین و مصر را در بر میگیرد مملو از بقایای تمدنهای قدیمی است و پیشتر باستانشناسان دهها مورد از نسخ خطی، معابد مدفون و آثار عتیقه را از این ناحیه به دست آورده بودند.
در دهه چهل و پنجاه میلادی متونی از کتاب مقدس تورات که روی پوست و کاغذ پاپیروس نوشته شده بودند و متعلق به قرن ۸ پیش از میلاد بودند از ۱۱ غار در این منطقه به دست آمده است.