بنياد مسيحي ايرانيان
new

گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد به مجمع عمومی درباره نقض حقوق‌بشر در ایران

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در تازه‌ترین گزارش خود به شورای حقوق بشر بر ادامه سرکوب،‌ کشتار و زندان معترضان،‌ مخالفان و اقلیت‌ها دینی و قومی از سوی حکومت ایران تاکید کرد.
دبیر کل سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود به شورای حقوق بشر این سازمان درباره موارد نقض حقوق بشر در ایران بار دیگر در مورد شمار بالای اعدام‌ها ابراز تأسف و نگرانی کرد.
بر اساس این گزارش ۱۸ صفحه‌ای که متن آن روز پنج‌شنبه ۱۰ ژوئن/ ۲۰ خرداد منتشر شد، جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۰ دست‌کم ۲۶۷ نفر را اعدام کرده است که از این تعداد ۹ نفر زن بوده‌اند.
در ادامه این گزارش آمده است که دولت جمهوری اسلامی ادعا کرده مجازات اعدام در ایران با رعایت کامل استانداردهای دادرسی عادلانه و با شفافیت کامل اجرا می‌شود.
جدای از موارد متعدد گزارش شده درباره نقض آیین دادرسی و شکنجه افراد متهم از جمله در مورد اعدام نوید افکاری، مقامات قوه قضاییه جمهوری اسلامی تنها درباره ۹۱ مورد از اعدام‌ها اطلاع‌رسانی کرده‌اند و باقی موارد از سوی نهادها و سازمان‌های حقوق بشری احراز و اطلاع‌رسانی شده‌اند.
بر اساس گزارش آنتونیو گوترش، از اعدام‌های سال ۲۰۲۰ در ایران ۲۵ مورد در ارتباط با اتهامات مربوط به مواد مخدر، یک مورد برای مصرف مشروبات الکلی و دست‌کم ۱۵ مورد برای اتهاماتی همچون محاربه، افساد فی‌الارض و بغی (شورش علیه دولت) بوده است.
در دو ماه اول سال ۲۰۲۱ اما دست‌کم ۱۲ نفر که عمدتن از گروه‌های اقلیت بوده‌اند، در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر اعدام شده‌اند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین از ادامه سرکوب، ‌کشتار و زندانی کردن معترضان، ‌مخالفان و اقلیت‌ها از سوی جمهوری اسلامی خبر داده است و به موارد متعدد و پرونده‌های گوناگون زندانیان سیاسی و حقوق بشری اشاره کرده و از اعمال فشار حقوقی، قضایی و امنیتی به آنان و خانواده‌هایشان خبر داده است.
گوترش از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است که این روند را متوقف کنند.
موضوع حجاب اجباری و نقض حقوق زنان در ارتباط با پوشش در اماکن عمومی از دیگر موارد نقض حقوق بشر در ایران است که دبیر کل سازمان ملل متحد از آن انتقاد کرده است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Translate »