بنياد مسيحي ايرانيان
new

عدم تمدید اقامت برخی از کشیشان خارجی در ترکیه

کشیش لوتفو به همراه خانواده اش

 

براساس گزارشهای منتشر شده در طی چهار سال گذشته عدم تمدید اقامت شبانان خارجی برخی از کلیساهای پروتستان در کشور ترکیه افزایش یافته است .
برخی از کارشناسان بر این باورند که سیاست ترکیه در این خصوص زمانی آشکار می شود که یک کشیش خارجی قصد ورود یا تمدید اقامتش را در این کشور داشته باشد.
به گزارش تارنمای churchinchains، از ابتدای سال ۲۰۱۹ ، ۶۳ کشیش و مبشر مسیحی خارجی اجازه تمدید اقامتشان رد شده است. آنها متوجه شده اند که یک کد مخصوص به پرونده ی اقامتشان ضمیمه شده است که نشان می دهد توسط وزارت اطلاعات ترکیه به “تهدید برای امنیت ملی” متهم شده اند . در این مواقع هیچ مدرک دیگری ارائه نمی شود و آنها مجبور به ترک خاک این کشور می شوند. این واقعیت که بسیاری از آنها با شهروندان ترکیه ازدواج کرده و دارای فرزندانی نیز هستند که شهروند ترکیه محسوب می شوند ، مورد توجه قرار نمی گیرد و در بیشتر موارد تمامی خانواده مجبور به ترک ترکیه می شوند.
در این گزارش پرونده Joy Subasigüller بررسی شده است. در ماه مه سال ۲۰۲۰، درخواست تمدید اقامت جوی رد شد. جوی یک شهروند آمریکایی الاصل است، وی ده سال در ترکیه زندگی کرده بود و در زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه بیلنت آنکارا ، با شوهرش لوتفو که یک شهروند ترکیه است آشنا می شود. آنها در سال ۲۰۱۳ ازدواج کردند و دارای سه فرزند هستند که آنان تابعیت ترکیه را دارند. لوتفو یک کلیسای پروتستان را در آنکارا شبانی می کرد.
کشیش لوتفو در مصاحبه ای اظهار داشت که این خانواده از انجام هرگونه تحقیق در خصوص زندگی شان توسط مقامات ترکیه بی اطلاع بودند. وی خاطرنشان کرد که به نظر می رسد بسیاری از گیرندگان این کد مخصوص به دلیل نقشی که در کلیساها دارند یا به دلیل شرکت در برخی از کنفرانس های مسیحی انتخاب شده اند.
جوی از آنجایی که یک مادر است و مسئولیت نگهداری و تربیبت فرزندان را عهده دار است، فعالیت های کمتری در کلیسای محلی انجام می دهد. او گفته بود: “ترکیه خانه من است. من ترکیه و مردم ترکیه را خیلی دوست دارم. خانواده من با دوستان ترک مان ارتباط بسیار خوبی دارند به خصوص با خانواده لوتفو که اگر مجبور به مهاجرت دائمی به کشور دیگری شویم، این ارتباط صمیمی از بین خواهد رفت.”
مدتی بعد و پس از عدم تمدید اقامت جوی، این خانواده به دفتر رئیس جمهور و وزارت امور خارجه مراجعه کرده اما هیچ پاسخی دریافت نکردند. در دسامبر سال ۲۰۲۰ این خانواده مجبور به ترک ترکیه شدند و برای زندگی به قبرس شمالی نقل مکان کردند.
کارشناسان بر این باورند این سیاست دولت ترکیه به دنبال تبلیغات جهانی در مورد دستگیری و بازداشت کشیش آمریکایی، اندرو برانسون در سال ۲۰۱۶ آغاز شده است. وی به مدت دو سال به جرم جاسوسی زندانی بود و آزادی وی نتیجه مذاکرات گسترده بین دولتهای ترکیه و آمریکا است.

منبع : محبت نیوز

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Translate »