بنياد مسيحي ايرانيان
new

دویچه وله بررسی می‌کند: آیا تست خانگی تشخیص کرونا می‌تواند پاندمی کرونا را متوقف کند؟

اگر کسی بتواند خودش تست کرونا را انجام دهد، آیا این مسئله می‌تواند به همه‌گیری کرونا پایان دهد؟ یکی از کارشناسان حوزه بهداشت و درمان در آلمان چنین نظری دارد. دویچه‌وله درباره آن تحقیق کرده است.

کارل لاوترباخ، یکی از کارشناسان حوزه بهداشت و درمان از حزب سوسیال دموکرات این کشور معتقد است: «اگر همه به طور منظم با تست خانگی خودشان را آزمایش کنند، برای نمونه پیش از رفتن به مهمانی نزد خویشاوندان یا دوستان، در این صورت زنجیره انتقال ویروس شکسته خواهد شد.»

لاوترباخ نتیجه خودآزمایی را “به طور کلی بسیار قابل اعتماد” می‌داند و می‌گوید این تست‌های خانگی “هرچند همه موارد ابتلای مثبت را مشخص نمی‌کنند اما تقریبا همه موارد شیوع‌دهنده را تشخیص می‌دهند”.

این ادعا اما تا چه اندازه درست است؟ چه نکته‌هایی را باید در مورد خودآزمایی بدانیم؟ دویچه وله در این باره تحقیق کرده است.

تست خانگی تشخیص کرونا چگونه عمل می‌کند؟

وقتی از خودآزمایی یا تست خانگی حرف می‌زنیم، منظورمان تست‌ سریعی است که هر کسی می‌تواند آن را به تنهایی انجام دهد. تست‌های سریع آنتی‌ژن برای تشخیص سارس‌کووید۲ را می‌توان بدون در نظر گرفتن مکان یا تجهیزاتی خاص انجام داد و نتیجه بعد از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آماده است.

افزون بر این، تست‌هایی هم وجود دارند که در آنها از مخاط حنجره یا بینی نمونه‌برداری می‌شود یا به تازگی از آب دهان (بزاق دهان) یا مدفوع. بر أساس گزارش مؤسسه روبرت کخ، پایه و اساس این آزمایش‌ها این است که «پادتن‌های  موجود روی نوار تشخیص، آنتی‌ژن‌ را پیوند می‌دهند، با این اتفاق آنزیمی فعال می‌شود که باعث تغییر رنگ می‌شود. این تغییر رنگ را می‌توان با چشم غیرمسلح دید.»

در توضیحات منتشرشده بر روی وب سایت روبرت کخ آمده است که آزمایش‌های سریع آنتی‌ژن به ویژه برای تشخیص وجود شمار بالایی از ویروس مناسب‌اند که مخصوصا از نظر مسری بودن اهمیت پیدا می‌کنند.

تست‌های سریع تا چه اندازه مطمئن هستند؟

تست‌های سریع آنتی‌ژن تأیید شده باید حساسیتی بیشتر از ۸۰ درصد داشته باشند.

تأیید سریع یک تست مستلزم این است که این تست باید از میان ۵ مبتلا به ویروس کرونا دست کم ۴ مورد را درست تشخیص دهد و در میان ۱۰۰ مورد غیرآلوده به ویروس اجازه دارد که حداکثر به اشتباه، سه مورد را مثبت نشان دهد.

در عمل اما نتیجه تست سریع به این دقت نیست. موسسه روبرت کخ در پژوهشی نشان می‌دهد در ۶۰ نفر نتیجه تست پی‌سی‌ار مثبت بود (یعنی ۱۰۰٪) اما انجام تست سریع، تنها ابتلا به “کروناویروس سندرم حاد تنفسی۲” در ۷ / ۷۱ درصد از آنها را تأیید می‌کرد. یعنی تقریبا از هر سه مورد مثبت ابتلا به کرونا، یک نفر از آنها به اشتباه نتیجه تست‌اش در روش تست سریع، منفی از آب درآمده بود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Translate »