دادگاهی در کره شکایت زنان قربانی بردگی جنسی علیه ژاپن را رد کرد
مجسمه یادبود زنان کرهای قربانی بردگی جنسی در برلین
زنانی که بازمانده بردگی جنسی برای سربازان ژاپنی در جنگ جهانی دوم هستند یک بار دیگر برای دریافت غرامت از ژاپن شکست خوردند. دادگاه گفته بر اساس اصل مصونیت دولتها یک کشور نمیتواند علیه کشور دیگری شکایت کند.
دادگاه مرکزی منطقهای سئول روز چهارشنبه اول اردیبهشت (۲۱ آوریل) شکایت پرداخت غرامت ۲۰ زن کرهای علیه ژاپن به اتهام به بردگی جنسی کشاندن این زنان در طول جنگ جهانی دوم را رد کرد. دلیل این تصمیم دادگاه مصونیت دولتها اعلام شده که بر اساس آن یک کشور نمیتواند کشور دیگری را به دادگاه بکشاند.
فعالان مدنی که از این زنان حمایت میکنند به این تصمیم دادگاه انتقاد کردهاند.
زنان شاکی در سال ۲۰۱۶ شکایتشان را به دادگاه داده و تقاضای ۲۰۰ میلیون وون (حدود ۱۴۹ هزار یورو) غرامت کردند. ژانویه امسال دادگاهی مشابه در سئول در جریان یک پرونده دیگر ژاپن را در ۱۲ مورد به پرداخت غرامت محکوم کرد.
بنا به ارزیابی تاریخنگاران در دوران جنگ جهانی دوم بیش از ۲۰۰ هزار زن تبعه کره جنوبی و چین، در مناطق تحت اشغال ارتش ژاپن به بردگی جنسی برای سربازان این کشور واداشته شدند. کره از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ مستعمره ژاپن بود.
شمار اندکی از این زنان که به “زنان تسلیدهنده” شهرت دارند، هنوز در قید حیات هستند. آنها هر ساله با گردهمآیی در برابر سفارت ژاپن یاد قربانیان این جنایت را گرامی میدارند.
توکیو بر این باور است که موضوع پرداخت غرامت به این زنان در قالب توافق دوجانبه سال ۱۹۶۵ میان دو کشور خاتمه یافته است. این مناقشه روابط بین کره و ژاپن را برای چندین دهه تحت تاثیر قرار داده است.
با این حال ژاپن در سال ۲۰۱۵ در پی امضای توافقنامهای با کره جنوبی اعلام کرد که صندوقی یک میلیارد ینی (هشت میلیون و ۳۰۰ هزار دلار) برای کمک به “زنان تسلیدهنده” تاسیس خواهد کرد.