آقای روحانی بارها به مناسبتهای مختلف از عملکرد مجلس یازدهم انتقاد کرده و برخی از طرحهای آن را «مضر» دانسته است.
آقای روحانی بارها به مناسبتهای مختلف از عملکرد مجلس یازدهم انتقاد کرده و برخی از طرحهای آن را «مضر» دانسته است.
رئیسجمهوری ایران میگوید که مجلس شورای اسلامی نمیتواند بر کار وزیران «نظارت» کند و «چنین کلمهای در قانون اساسی نیامده است».
حسن روحانی که روز دوشنبه اول دی در نشست «حقوق اساسی و شهروندی» سخنرانی میکرد، گفته که «گاهی وقتها میشنویم که بعضی از نمایندگان میگویند ما باید بر کار وزرا نظارت داشته باشیم. این برداشت ناقص از قانون اساسی است».
او افزوده که ممکن است نظارت بر کار وزرا و دولت به عنوان «سوال» باشد اما «جایی نداریم که مجلس بر کار وزیر نظارت کند و نظارت بر کار وزیر از وظایف رئیسجمهور است».
نخستین بار، محمدباقر قالیباف رئیسمجلس شورای اسلامی بود که ۲۴ تیرماه امسال در یک برنامه تلویزیونی گفت که «اولویت ما در این مجلس بین قانونگذاری و نظارت، نظارت است».
او در عین گفت که نظارت بر کار دولت برای «مچگیری و عیب و ایرادگیری» نیست و مدعی شد «دنبال این نیستیم که چوبی در لای چرخ دولت بگذاریم».
با روی کار آمدن مجلس یازدهم که اکثریت آن با اصولگرایان تندرو است اختلاف بین قوه مقننه و دولت حسن روحانی در ماههای گذشته تشدید شده است و طرفین یکدیگر را به دخالت در کار هم متهم میکنند.
در ماههای گذشته بسیاری از وزیران دولت حسن روحانی به مجلس احضار شده یا در قالب تذکر شفاهی، تذکر کتبی و سوال مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
گزارش سایت مشرق نیوز حاکی است که از خرداد تا آبان امسال بیش از ۱۱۰۰ تذکر به وزیران دولتی داده شده است و وزیر نفت جمهوری اسلامی نیز کارت زرد گرفته است.