بنياد مسيحي ايرانيان
new

تردید متخصصان در مورد اثربخشی تزریق چندباره واکسن یادآور کرونا در اسرائیل

متخصصان پزشکی در آمریکا به روزنامه نیویورک تایمز گفته‌اند که عملکرد اسرائیل در تزریق پیاپی دوز یادآور واکسن کرونا، که بلافاصله نیز از سوی سایر کشورهای جهان مورد تقلید قرار می‌ گیرد، «در درازمدت موثر نیست»، بلکه باید منتظر واکسن‌های مناسب‌ تر ماند.
شماری از متخصصان ایمنی‌شناسی در آمریکا روز جمعه، ۱۷ دی، به نیویورک تایمز گفتند که دادن پیاپی دوزهای یادآور واکسن ضد کرونا به همه جمعیت «نه عملی است و نه موثر».
این نظرات در حالی است که اسرائیل در روزهای گذشته به نخستین کشور دنیا در دادن دومین دوز تقویتی به شهروندان خود مبدل شد.
در حالی که تنها یک هفته از برنامه آزمایشی دومین دوز یادآور، پس از دو دوز اولیه از نوع فایزر به ساکنان اسرائیل از پنج ساله به بالا، سپری شده بود، نفتالی بنت، نخست‌ وزیر اسرائیل، روز ۱۵ دی گفت که دومین دوز تقویتی باعث پنج برابر شدن آنتی‌ بادی در بدن دریافت‌ کنندگان شده و لذا، دولت دادن دومین دوز یادآور را برای افراد ۶۰ ساله به بالا و افراد آسیب‌ پذیر شروع می‌‌ کند.
اسرائیل در واکسینه کردن بخش بزرگی از جمعیت ۹ میلیون نفری خود موفقیت زیادی داشت و تصمیمات دولت آن، سرمشق بسیاری از کشورهای دیگر در زمینه مهار ویروس کرونا قرار گرفته است.
اما دیپتا بهاتاچاریا، ایمونولوژیست در دانشگاه آریزونا، به نیویورک تایمز گفت دادن دوز یادآور به صورت دائمی، «مطمئنا نمی‌ تواند یک راهبرد بلندمدت باشد».
آکی‌کو ایواساکی، ایمونولوژیست در دانشگاه ییل، نیز گفت راهکارهای بهتری نسبت به تزریق هر چند ماه یک‌ بار دوز یادآور وجود دارد.
همچنین به گفته شین کروتی، ویروس‌شناس از موسسه ایمونولوژی لایولا در کالیفرنیا، حتی با وجود افزایش آنتی‌ بادی، متوقف کردن انتشار ویروس برای مدت طولانی، آن ‌هم از نوع سویه اومیکرون، بسیار دشوار است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Translate »