بنياد مسيحي ايرانيان
new

بازداشت ۳۸ شکارچی غیرمجاز هنگام شکار پرندگان در شهرستان بابل

ماموران یگان حفاظت از محیط زیست استان مازندران جمعی از شکارچیان غیرمجاز را در منطقه آببندان روستای مرزون‌آباد شهرستان بابل بازداشت کردند.
به نقل از رُکنا، امروز جمعه ۱۹ دی ماه ۱۳۹۹، جمعیتی معادل ۳۸ تن از شکارچیان غیرمجاز به هنگام شکار در آببندان روستای مرزون آباد واقع در شهرستان بابل از توابع استان مازندران توسط ماموران یگان حفاظت از محیط زیست این استان بازداشت شدند. از این شکارچیان غیرمجاز ۶۳ قطعه لاشه پرندگان از گونه های چنگر و مرغابی به همراه ۳۸ قبضه اسلحه شکاری با ۲۰۰ تیر فشنگ کشف و ضبط شد.
براساس اعلام اداره کل محیط زیست استان مازندران، بازداشت این شکارچیان غیرمجاز به علت شکار پرندگان بدون مجوز شکار صورت گرفت. همچنین شیوع بیماری آنفولانزای حاد پرندگان از جمله دیگر علت ممانعت از شکار است.
مسئولان اداره کل محیط زیست استان مازندران در ادامه این گزارش افزودند: “از ابتدای دی ماه ۱۳۹۹ تاکنون ۵۴ شکارچی غیرمجاز هنگام شکار در تالاب ها و آببندان های استان دستگیر شدند که از آنها بیش از ۱۰۰ قطعه لاشه پرندگان زمستان گذران کشف شد و متخلفان هم با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.”
لازم به ذکر است، مازندران با داشتن تالاب بین المللی میانکاله و تالاب های محلی سرخ رود در فریدونکنار و ۸۰۰ چشمه آببندان همه ساله پذیرایی بیش از ۹۰ گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران است. جمعیت این پرندگان در برخی فصول مهاجرت زمستانی به حدود ۱.۵ میلیون بال می رسد.
شکار غیرمجاز پرندگان بر اساس مصوبات شورای عالی محیط زیست جریمه نقدی و زندان در پی دارد. حداقل جریمه شکار ۱ قطعه پرنده مهاجر ۱۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بین‌المللی در زمینه حقوق حیوانات و حفاظت از حق حیات حیات وحش و جلوگیری از شکار غیرمجاز انعقاد گردیده که از کثرت این موارد صرفا به چند نمونه آن اشاره می کنیم: اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ از جمله اسناد بین المللی است که در حمایت از حقوق حیوانات مورد تصویب قرار گرفته است.
برهمین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.
در هدف پانزدهم سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت کلام بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید کرده است. این سند معتبر جهانی اما در ایران با توجه به مخالفت علی خامنه ای و اعلام وی با این جمله که « آقایان بدون اجازه ما سندی را امضا کردند » اجرای این سند معتبر بین المللی به طور کامل از دستور کار در ایران خارج و با آن به شدت مخالفت شد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. پذیرفتن ادامه

Translate »