محمد مساعد، برنده جایزه آزادی بیان کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، در پیامی خطاب به این کمیته ضمن انتقاد از حکومت ایران گفت که «ایران بیش از پیش به سیاهچاله ای تبدیل شده که درک درست وضعیت را ناممکن می کند».
او در این پیام ویدئویی که روز جمعه، ۲۸ آبان، منتشر شد به «فاجعه شلیک به هواپیمای مسافربری، کشتار بزرگ نوامبر ۲۰۱۹ [اعتراضات آبان ۹۸]، بحران اقتصادی و فساد گسترده و البته جنایت ممنوعیت واردات واکسن که برای ماهها تلفات کووید در ایران را به شدت افزایش داد» به عنوان «نمونههایی از رنج های بیشمار مردم ایران» اشاره می کند.
کمیته بین المللی حفاظت از رونامه نگاران جایزه بین المللی آزادی مطبوعات در سال ۲۰۲۰ را به دلیل شهامت آقای مساعد در پوشش اخبار مربوط به فساد مالی و اداری، اعتراضات مردمی و عملکرد دولت ایران در واکنش به شیوع ویروس کرونا به او اهدا کرد. این پیام در قدردانی از جایزه کمیته منتشر شده است.
به گفته محمد مساعد، «سخن گفتن از حقیقت خطرناک است، چرا که حکومت، نه تنها از خود حقیقت، بلکه از جسارتی که در پس گفتن حقیقت پنهان است، می ترسد».
آقای مساعد همچنین وضعیت روزنامه نگاران در ایران را «به شدت غیرقابل قبول» خوانده و می گوید: «صدها روزنامه نگار خوب در این سالها از ایران اخراج یا تبعید شدهاند، شغل شان را از دست دادهاند یا با زندان شکنجه، آدم ربایی و ترور روبهرو بودهاند.
محمد مساعد در پی صدور حکم ۹ سال زندان از سوی مراجع قضایی ایران به جرم «تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظامی» پیاده از مرز ترکیه گریخت.
مراجع قضایی ایران در عین حال فعالیت روزنامهنگاری و استفاده از تمامی رسانهها و شبکههای اجتماعی را به مدت دو سال برای او ممنوع کردند.
کمیته بین المللی دفاع از روزنامه نگاران این حکم قضایی را «تداوم تلاشهای حکومت ایران برای سرکوب حقیقت» توصیف کرده است.
محمد مساعد، روزنامه نگار مستقل حوزه اقتصادی که با نشریات اصلاح طلب گوناگونی همکاری می کرد، اواخر سال ۲۰۱۹ به دلیل انتشار یک توئیت انتقادی از مسدود کردن اینترنت در جریان سرکوب اعتراضات ضد حکومتی آبان ۹۷ در واکنش به افزایش ناگهانی بهای بنزین روی داد، بازداشت شد.
آقای مساعد درآن توئیت نوشته بود: «سلام، جهان آزاد. برای نوشتن این توئیت از ۴۲ (سایت پروکسی) مختلف استفاده کردهام. میلیونها ایرانی اینترنت ندارند. صدای ما را می شنوید؟»